• Everest Basiskamp trektocht

Everest Basiskamp trektocht

Overview

Trip Facts

 •    Country: Nepal
 •    Trip grade: Moderate
 •    Destination: Nepal
 •    Activities: Trekking
 •    Accommodation: Tea house in trek/Hotels in Kathmandu.
 •    Meals: Breakfast in city/Three meal in trek
 •    Maximum altitude: 5545m
 •    Group size: 2 to 25 pax
 •    Best Season: spring and Autumn.

Trip Higlights

Hoogtepunten Everest Basiskamp-trektocht :


een van de hoogste bergen ter wereld en het basiskamp (5364m)

Indrukwekkende Himalaya inclusief Makalu, Lhotse en Mt. Everest.

Een van 's werelds hoogste en grootste klooster Tyangboche.

Khumbu-ijsval, gletsjer.

Dudh Koshi-rivier en zijn talrijke ophangbruggen.

Sherpa boeddhisten cultuur en traditie.

Dramatische opvallende flora en fauna met Rhododendron Flower

Dramatische Lukla-vlucht.

Trip Information

Overzicht:


Everest Basiskamp-trektocht staat op de lijst van miljoenen reizigers die graag het legendarische avontuur van de top van de wereld en de omliggende Himalaya willen verkennen. Deze trekking start vanuit de hoofdstad van Nepal Kathmandu en brengt je 18520 voet hoogte en eindigt in Kathmandu op een hoogte van 1300 meter.

Onze deskundige medewerkers geven u de volledige details van de reis voordat de reis begint, ook tijdens de trekking. Deze trekkers hebben de gelegenheid om talloze bezaaid met kleurrijke spelersvlaggen, Mani-muurverven, veel gebedswielen tijdens de paden en het klooster, het oude grootste klooster Tyangboche, Khumjung en Pangboche te verkennen.

Het uitzicht vanaf het hoogste sterrenhotel ter wereld - Everest View hotel, Trekking super hoogste uitkijkpunt Kalapatthar, Het gletsjer - ijsval uitzicht vanaf Everest Base Camp, Traditionele Sherpa mensen levensstijl en cultuur, Groen dorp Khumbu en Khunde met Sir Edmond Hillary school en ziekenhuis, de talrijke watervallen, de 100s van de Himalaya-toppen inclusief Mt. Everest, Lhotse en Makalu - Meer dan 800 m, Yak en Nak - Vervoer voor theehuis en lodges, De zeer kleine kleine landingsbaanvluchten, Flora en fauna met Rhododendron-bloem, Wilde dieren zoals Himalaya Thar maken de trekkers deze tocht een reizigersparadijs in de wereld. Onze stafdiensten tijdens de trekking zorgen ervoor dat reizigers een betoverende herinnering leven, zodat ze het leuk vinden om tijdens hun leven de Himalaya van Nepal keer op keer te ontdekken.

 

Beste tijd :


Afhankelijk van het seizoen en de tijd, heeft de Everest-basiskamptrekking zijn eigen schoonheid. Reizigers kunnen het hele jaar door naar het basiskamp van de Everest wandelen. Maar de pre-moesson- en post-moessonperiode is de beste tijd om het Everest-basiskamp te trekken. De lente (maart tot mei) en herfst (september tot december-15) is de beste tijd om de Everest en de hele trekkingsregio van Nepal te trekken. Dit keer is het weer stabiel en is de lucht bijna helder. In Moesson (juni, juli en augustus) is de slechtste tijd om het Everest-basiskamp te trekken omdat de vlucht naar Lukla gemakkelijk is geannuleerd. Dit seizoen bedekken wolken de berg en je moet geluk hebben om de sneeuwtoppen in de Himalaya te zien. Maar de watervallen en fauna zijn op hun best tijdens dit seizoen.

Winterseizoen (december, januari en februari) het weer is extreem koud, dus de trekkers die het zich kou kunnen veroorloven, kunnen deze keer trekken. Voor rustzoekers die wolken hebben, kunnen ze dit seizoen trekken. Je kunt op een besneeuwd pad lopen en bereidt je alsjeblieft erg warme kleding voor als je deze periode gaat wandelen. Trekking met hogere passen is dit seizoen vanwege sneeuw gesloten.

De lentebloem van Rhododendron maakt trekking erg mooi dan in andere seizoenen. Herfst er vinden veel festivals plaats in Nepal, dus als je het leuk vindt om lokale festivals in de stad te verkennen, is dit najaar de beste tijd om te wandelen in de Himalaya-regio's van Nepal.

Moeilijkheidsgraad:

Trekkers van zeeniveau naar hoger gelegen trekking in het basiskamp van Everest elk jaar veel. Volgens de categorie trekking in Nepal is Everest Basiskamp trektocht een gematigde trekkingbestemming. Afhankelijk van trekkers kunnen ze zich moeilijk of gemakkelijk voelen, afhankelijk van hun fitnessniveau en ervaren. Trekkers die minimaal 1 maand ervaring hebben, maken deze trekking comfortabel. De belangrijkste oorzaak van de moeilijke trektocht naar het Everest-basiskamp is hoogteziekte.

Vanwege hogere hoogte Lage zuurstof en druk hebben trekkers niet genoeg zuurstof, dus ademhalingsmoeilijkheden en andere acute bergziekte tijdens trekking. Lage eetlust, Moeilijk ademhalen, moe, zelfs in rust, Hoofdpijn en rugklachten, Herhaaldelijk braken, Diarree, Normless`` Niet graag nemen, blauwe lippen zijn de symptomen die sommige trekkers kunnen overlijden en ze voelen dat Everest-basiskamptrekking is erg moeilijk. Raadpleeg onze gids in hoger gelegen gebieden, langzaam wandelen, 4-5 liter water drinken, Diamox-tabletten, rust en acclimatiseer elke 1000m hoogte winst 2 nachten in hetzelfde hotel maken trekking Everest basiskamp gemakkelijker.

We hebben een opvolgingspercentage van 98% voor de Everest Base Camp-trektocht. Raadpleeg dus onze expert voordat u uw Everest-basiskamptrekking boekt. Trekking die alleen plat kan trekken, moet passen in 10 dagen bergop en bergaf lopen. Elke dag moeten ze 6 tot 8 uur lopen. Door verschillende oorzaken en omstandigheden is Everest Basiskamp trektocht Matig Moeilijke trekkingbestemming in de wereld.

maaltijd wandelen naar basiskamp everest:


Everest-basiskamptrekking is een goed georganiseerde trekkingbestemming in Nepal, zelfs in een afgelegen berggebied. Het eten in de Everest-basiskamptrekking is vers en eenvoudig bereid volgens de lokale stijl wanneer de trekking orde geeft nadat ze de lodges hebben bereikt. De verschillende soorten voedsel die tijdens deze trektocht beschikbaar zijn, zijn afhankelijk van het theehuis en de hoogte. Nepalees Lokaal gerecht genaamd Dal Bhat is erg populair in heel Nepal, omdat het overal in Nepal wordt geserveerd zonder extra kosten. Het bestaat uit Linzensoep, Curry, Groenten, Rijst Papad Break wat knapperig is, Augurken en Op sommige plaatsen Vlees.

We raden reizigers aan om geen vlees te eten op grotere hoogte, omdat het vlees niet vers is en van lager in de mand wordt vervoerd. Andere gerechten zoals noedels, spaghetti, pasta, macaroni, verschillende soorten eieren, pizza's, momo, gebakken rijst, soepen, brood zijn ook verkrijgbaar in theehuizen. Normaal gesproken is bergvoedsel vers en lokaal bereid.

Accommodatie:


Normaal gesproken is Nepal trekking accommodatie in de bergen eenvoudig. Het hotel biedt accommodatie voor het delen van twee personen tijdens trekking. Voor individuele reizigers zullen ze vragen om zich bij andere trekkers zoals jij aan te sluiten die hetzelfde geslacht hebben. Als u van onze eigen kamer houdt, kunnen we u extra kosten bieden.

Volgens onze arrangementen kunnen we 5 nachten een aangrenzende kamer in het toilet bieden. Voor het douchen moet je een extra doucheruimte gebruiken, wat is gebruikelijk in theehuis voor alle reizigers? Veel theehuizen bieden gasdouche met extra kosten. De kosten van douchevoedseldranken zijn afhankelijk van de hoogte. Kathmandu bieden we luxe accommodatie voor 3 verblijven.

Reisplan:


Dag 01: Welkom in Kathmandu (1350m) - De hoofdstad van Nepal waar je trektocht begint:
Dag 02: Vlieg van Kathmandu naar Lukla en trek van Lukla naar Phakding:
Dag 03: Trek van Phakding naar Namchebazaar:
Dag 04: Dagwandeling naar Everest View Hotel met Green Khumjung en Khunde Sherpa klimmers Home:
Dag 05: Trek van Namche naar Tyangboche:
Dag 06: Trek van Tyangboche naar Dingboche:
Dag 07: Acclimatisatiedag - Dagwandeling naar Nagsarkang:
Dag 08: Trek naar Lobuche:
Dag 09: Trek naar Gorakshep en wandeling naar Everest Base Camp:
Dag 10: Ochtendwandeling naar Kalapatthar en trek terug naar Pheriche:
Dag 11: Trek van Pheriche naar Namche (3440m):
Dag 12: Trek van Namche naar Lukla:
Dag 13: Vlieg van Lukla naar Kathmandu (1350m):
Dag 14: Rit naar luchthaven voor definitief vertrek:

Everest Basiskamp trektocht-kosten:


Volgens onze georganiseerde trekking kunnen de kosten verschillen afhankelijk van de groepsgrootte, hotelcategorie in Kathmandu. Hier zijn de trekkingskosten en de inbegrepen en uitgesloten items die u een hint geven over de Everest Base Camp-trekkosten. Als er iets is, neem dan gerust contact met ons op voor flexibiliteit of wijzig uw reisschema. Geef uw reisdata, groepsgrootte, wij geven u de details over de reis.

Totale kosten voor individuele reizigers: US $ 1410

De bovengenoemde kosten zijn inclusief de volgende items:

 1. Stadsaccommodatie in luxe 3-sterren standaard hotel inclusief ontbijt, WI-FI, warme douche
 2. Theehuis / lodges / pension accommodatie tijdens trekkingperiode in de bergen.
 3. 3 speciale hoofdgerechten tijdens de trekking met 3 warme dranken bij elke maaltijd.
 4. Een goed ervaren gids van de Nepalese overheid met vergunning, ministerie van toerisme opgeleid, eerste hulp opgeleid - zijn salaris, voedsel, accommodatie, vervoer en verzekeringen.
 5. Een zeer sterke portier (gedeeld door twee betalende personen) - Zijn salaris, eten, accommodatie, vervoer en verzekeringen.
 6. Assistent trekking leider_ Als uw groep groter is dan 6 personen - Zijn salaris, eten, accommodatie, vervoer en verzekeringen.
 7. Binnenlands en internationaal luchthavenvervoer volgens reisschema.
 8. Lokale pasang lhamu gaunpalika-vergunningen, vergunningen voor nationaal park sagarmatha.
 9. Een certificaat van het bedrijf ondertekend door uw gids en bedrijfseigenaar.
 10. Kathmandu naar Lukla en Lukla naar Kathmandu Vlucht met gids in Tara of top of Sita met luchthavenbelasting
 11. Alle benodigde servicekosten en BTW voor overheden.
 12. Gratis welkomst- of afscheidsdiner / gratis wandelkaarten.
 13. Slaapzak en donsjack voor trekking. (Moeten na volledige trekking worden geretourneerd)

Everest Trek-kosten niet inbegrepen:

 1. Internationale vluchttarieven van uw land naar Nepal en van Nepal naar uw land.
 2. Reis- en noodevacuatie Verzekeringskosten. (we vragen om het in uw land te kopen)
 3. Nepal Visa-kosten die u na aankomst online of op de luchthaven in Nepal kunt aanvragen.
 4. Kosten voor sightseeing in Kathmandu.
 5. Maaltijden in Kathmandu behalve ontbijt.
 6. Wasgoed, acculading, Wi-Fi- en internetkosten, barrekeningen, Warm en koud water, Warme en koude dranken, alcoholische dranken
 7. Kosten die hierboven niet zijn inbegrepen, omvatten sectie.

Detail Itinerary

Gedetailleerd reisplan:


Dag 01: Welkom in Kathmandu (1350m) - De hoofdstad van Nepal waar je trektocht begint:
Ons personeel haalt u op van de internationale luchthaven Tribhuvan in Nepal nadat uw gewoonte en visum zijn vrijgegeven. Vervolgens wordt u naar Thamel gebracht, een toeristisch centrum van Nepal. In de namiddag kun je de trekking verkennen en voorbereiden en we zullen je voorstellen aan je gids, hij zal je trekkingspullen controleren. 'S Avonds kunt u zelf genieten van het diner en in uw vrije tijd Thamel verkennen.

Dag 02: Vlieg van Kathmandu naar Lukla en trek van Lukla naar Phakding:
Feiten:

Hoogte van het startpunt: 2860 meter

Hoogte eindpunt trekking: 2610 m

Afstand van trekking: 8 kilometer

Wandelduur: 3 tot 4 uur

's Morgens vroeg neemt u een inpakontbijt van het hotel en checkt u in op de luchthaven van Kathmandu voor de vlucht naar Lukla. Soms wijzigen luchtvaartmaatschappijen de regelvlucht van Ramechap naar Lukla. We zullen vooraf informeren vanaf waar u naar Lukla kunt vliegen. Dan kun je inchecken op de luchthaven en met een heel klein vliegtuigje naar Lukla vliegen. Deze vlucht duurt slechts 25 tot 30 minuten en erg spannend om de Himalaya-reeksen te zien. Na het bereiken van Lukla stelt onze gids je voor aan de portier die in Lukla verblijft, daarna heb je een theepauze daar en begint de trektocht door de Himalaya. Dan kunnen we door onze gids lokale vergunningen kopen van Khumbu Pasang Lhamu Gaunpalika. Vandaag is de trekking kort en een beetje bergafwaarts naar het dorp Phakding via de rivierzijde van de Dudh Koshi. Deze trekking duurt ongeveer 4 uur en je reikt van 2805m tot 2610 meter. Overnachting in Phakding.

Dag 03: Trek van Phakding naar Namchebazaar:
Feiten:

Hoogte van het startpunt: 2610 m

Hoogte eindpunt trekking: 3440 m

Trekkingsafstand: 10,5 kilometer

Trekkingduur: 5 uur

Na het eerste ontbijt in de bergen trekken we vandaag naar Namche, een toegangspoort tot Everest Base amp trekking. Vandaag, na het oversteken van talloze bruggen en het volgen van een groot deel van de rivieroever van Dudhkoshi, zullen we Monjo bereiken op dezelfde hoogte als Lukla en we zullen het Sagarmatha National Park binnengaan. We zullen vergunningen voor het nationale park kopen of inchecken en dan dalen we af naar het dorp Jorsalle. Lunch daar en uiteindelijk trek naar Namche. Onderweg kunt u de diepste hangbrug in de Everest-regio en het eerste uitzicht op de Everest-berg verkennen. We kunnen Mt. Thamserku Tabuchge piek ook vandaag van weer is helder.
Dag 04: Dagwandeling naar Everest View Hotel met Green Khumjung en Khunde Sherpa klimmers Home:
Feiten:

Vandaag hebben we een acclimatisatiedag in Namche. Dus we zullen naar het Everest View Hotel wandelen, het driesterrenhotel op de hoogste hoogte ter wereld. Vanaf hier kunnen we talloze Himalaya-bergketens zien, zoals Mt. Everest, Lhotse, Kangtega, Thamserku, Ama-dablam, Kongde en Khumbi-la. We stoppen voor een theepauze in het Everest View hotel (3880m). Als je van wat meer wandelen houdt, kun je hier het groene Sherpa-dorp Khumjung- Hillary-school en het Yeti Head-klooster verkennen. Na dit dorp kunt u het volgende dorp genaamd Khunde bezoeken - Hillary ziekenhuis is populair. Eindelijk kun je lunchen in Khunde en terug naar Namche voor een overnachting. Als u niet van wandelen houdt, kunt u Namche Market verkennen. Zaterdag hebben we daar buitenmarkt. In de buurt kunt u 's middags het Pasang Lhamu Museum en het kantoor van het nationale park verkennen.

Dag 05: Trek van Namche naar Tyangboche:
Feiten:

Hoogte van het startpunt: 3440 m

Hoogte eindpunt trekking: 3870 m

Afstand van trekking: 9 kilometer

Trekkingduur: 5 tot 6 uur

Na een verblijf van 2 nachten in Namchebazaar ontbijten we in Namche en gaan we naar Tyangboche. Het pad voor de lunch tot Phungithanka is enigszins geleidelijk vlak en bergafwaarts. Tegenwoordig is er in Sanasa een tweerichtingsverkeer via het Gokyo-meer en een andere via de klassieke route van het Everest-basiskamp. Reizigers die graag het Gokyo-meer zien en veel vakantie hebben, kunnen op deze manier kiezen. Uiteindelijk bereiken we Phungithanka 3200m en lunchen daar. Daarna het hele pad naar Tyangboche bergopwaarts. We zullen onze vergunningen controleren bij de soldaten die in Phungithanka verblijven. 'S Avonds kunnen we het Tyangboche klooster verkennen. Daar bidden veel lama's 's avonds en' s ochtends. Vanaf hier hebben we een heel mooi uitzicht op Ama-dablam, Thamserku en Lhotse Mountain.

Dag 06: Trek van Tyangboche naar Dingboche:
Feiten:

Hoogte van het startpunt: 3870 m

Hoogte eindpunt trekking: 4415 m

Afstand van trekking: 11 km

Trekkingduur: 5 uur

Na het verkennen van Tyangboche gaan we vandaag naar Dingboche, een groot dorp en acclimatisatiepunt van Everest-reizigers. Het pad loopt vandaag door 3 dorpen zoals Deboche, Pangboche en Somare. Somare zullen we de lunch nemen en uiteindelijk naar de Dingboche gaan. De klimmers die alleen kiezen voor klimmen op het eiland, maar geen basiskamp op de Everest, scheiden van daaruit naar het basiskamp van het eiland en de Khongla-ma-pas. Maar de trekkers die Everest-basiskamp trekken, overnachten hier gewoon. 'S Avonds kunt u de kleine bar en het zwembadhuis verkennen om van te genieten. Er zijn enkele banketbakkers en coffeeshops. Sommige trekkers kunnen hier ook wat trekkingartikelen kopen.
Dag 07: Acclimatisatiedag - Dagwandeling naar Nagsarkang:
Vandaag weer een tweede acclimatisatiedag om je lichaam fit te maken voor hoogte en weer. Dus vandaag na het ontbijt wandelen we naar de Nagsarkang-piek. Het is ongeveer 5000 meter. Deze wandeling duurt 4 tot 5 uur. Dus maak wat water en snacks klaar voor deze uitzichtwandeling. Vandaag is wandelen een andere beste dag omdat we Maklu Mountain kunnen verkennen, een andere hoogste berg van meer dan 8000 meter. Vanaf de top van de Nagsarkang-piek kunnen we de Chukung en de eilandvallei erg mooi zien. Veel sneeuwtoppen in de Himalaya maken uw dagwandeling nog gedenkwaardiger. Eindelijk terug naar theehuis in Dingboche en overnachten hier.

Dag 08: Trek naar Lobuche:
Feiten:

Hoogte van het startpunt: 4415 m

Hoogte eindpunt trekking: 4930 m

Afstand van trekking: 10 kilometer

Trekkingperiode: ongeveer 5 uur

Vandaag ziet de trekking er gemakkelijk uit, maar we komen hoger binnen. Dus trek alsjeblieft langzaam. Na het ontbijt gaan we wandelen in het midden van Nagsarkang en het pad gaat door Thukla. We gaan de Khumbu-gletsjer binnen. We kunnen 's ochtends met Pumori een dramatisch uitzicht op Cholatse, Tabuche, Lobuche oost- en westpiek verkennen. Na de lunch in Thukla moeten we heel langzaam lopen omdat van Thukla naar Lobuche een rustige, moeilijke route is vanwege de hoogte. Na 1 uur lopen kan nieuw de gedenktekens van bergbeklimmers verkennen. Vanaf daar aan de achterkant kun je het beste uitzicht van Ama-dablam met Pheriche Village verkennen. Eindelijk kunnen we Lobuche 4930m bereiken. 'S Avonds kun je met onze gids tot uitkijkpunt bij de gletsjer trekken en daar overnachten. We kunnen Nuptse heel mooi zien vanaf Lobuche.

Dag 09: Trek naar Gorakshep en wandeling naar Everest Base Camp:
Feiten:

Hoogte van het startpunt: 4930 m

Hoogte eindpunt Trekking Everest Base Camp: 5364 m

Slaaphoogte: Gorakshep (5180M)

Afstand van trekking: 11,5 kilometer

Trekkingperiode: 7 tot 8 uur

Vandaag is de beste dag in je leven. Om de bestemming van uw droom of de lijst met gesp te voltooien of te bereiken, richt u zich op liefhebbers van wereldavonturen. Na het vroege ontbijt beginnen we onze reis door gletsjer en steenachtige weg. We trekken tot Gorakshep - het laatste punt van theehuizen in Everest Base Camp Trek of Climbing. We zullen het theehuis inchecken en onze bagage daar achterlaten, waarna we lunchen. In de middag zullen we een dagwandeling maken naar het Everest-basiskamp tot 5364m om Everest-klimmers te verkennen - als je trektocht is het lenteseizoen), met de langste gletsjer van Khumbu, Icefall en een groot aantal bergen zoals Lingrin, Khumbutse Changtse Everest in het zuiden. Daarna gaan we terug naar het hotel en overnachten we in Gorakshep (5180m) hoger gelegen slaapplaats.
Dag 10: Ochtendwandeling naar Kalapatthar en trek terug naar Pheriche:
Feiten:

Hoogte van het startpunt: 5180 m

Hoogte eindpunt trekking: 4200 m

Afstand van trekking: 13 kilometer

Trekkingduur: 8 uur

Vandaag gaan we wandelen voor een uitzicht op de zonsopgang van onze hoogste punt van de Everest-basiskamptrekking. Ochtend zullen we 2 uur voor zonsopgang wandelen. Onze gids geeft je 1 dag voor de advertentie de tijd dat je 's ochtends vroeg wakker kunt worden. Wandel vervolgens naar Kalapatthar. Het is de beste plek om Everest Mountain te zien tijdens onze hele trekking. Vanuit Kalapatthar kunnen we honderden Himalaya-toppen, Khumbu-ijsval en gletsjer met tal van dorpen verkennen. Daarna terug naar Gorakshep voor het ontbijt. Na het ontbijt gaan we terug naar Pheriche. Pheriche is de plaats waar een kleine HRA-post staat. Reizigers die ziek zijn, kunnen daar terecht voor kleine behandelingen en ze geven je een idee hoe je hogerop kunt wandelen. Overnachting in Pheriche.

Dag 11: Trek van Pheriche naar Namche (3440m):
Feiten:

Hoogte van het startpunt: 4200 m

Hoogte eindpunt trekking: 3440 m

Afstand van trekking: 14 km

Trekkingduur: 7 tot 8 uur.

Vandaag gaan we vroeg in de ochtend terug van Pheriche omdat deze trekking een langere dag is van ongeveer 8 uur. Nadat we de pheriche-pas waren overgestoken, kwamen we het pad tegen waar we vertrekken op de dag van de Dingboche-trekking. Vanaf hier passeren we talloze dorpen zoals Somare, Pangboche, Deboche, Tyangboche, Lousasa, Sanasa, Kyangjuma en uiteindelijk bij Namche. Als je wilt, kun je 's avonds winkelen voor souvenirs uit de bergen voor je vrienden daar.

Dag 12: Trek van Namche naar Lukla:
Feiten:

Hoogte van het startpunt: 3440 m

Hoogte eindpunt trekking: 2860 m

Afstand van trekking: 15 kilometer

Trekkingduur: 8 uur

Vandaag is de laatste dag van onze trekking. Na het ontbijt gaan we naar Lukla. Het duurt 7 tot 8 uur wandelen. In het midden zien we weer het dorp zoals Jorsale, Monjo, Toktok, Benkar, Zamphute, Phakding, Thadokosi en Lukla. 'S Avonds heb je een beste koffietijd in Lukla. Als je van trekking 's nachts houdt, kun je een afscheidsdiner geven aan je trekkingploegen in Lukla om je trekking compleet te maken. Onze gids bevestigt opnieuw je vliegticket naar Kathmandu of Ramechap voor de volgende dag. Overnachting in Lukla.
Dag 13: Vlieg van Lukla naar Kathmandu (1350m):
Volgens de regels van de burgerluchtvaart vliegen we vandaag terug naar Ramechap of Kathmandu vanuit Lukla en brengen we onze gids naar je naar je respectievelijke hotel. Dan kunt u uw kleding in de was doen. 'S Avonds zullen we u begroeten met een afscheidsdiner in een typisch Nepalees Traditioneel restaurant. We zullen je een trekkingcertificaat bezorgen dat is ondertekend door je gids en de eigenaar van het trekkingbedrijf. Overnachting in hotel in Kathmandu.

Dag 14: Rit naar luchthaven voor definitief vertrek:
Vandaag brengen onze medewerkers u naar het vliegveld voor de vlucht naar uw zoete huis. Als uw vlucht 's nachts is, kunt u' s middags een dagtour maken door Kathmandu, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, en winkelen of masseren. Bedankt dat je met ons op het Everest-basiskamp hebt gereisd. Ik hoop je weer te zien met je vrienden, familieleden collega's.

Cost Details

What is included?

What is not included?

Useful info

Internet:

Trekkers delen hun ervaringen graag live of van tijd tot tijd bij te werken van dag tot dag. Dus zonder internet kunnen mensen niet reizen of reizen ze niet graag de wereld rond. Everest Base Camp ook een trekkingbestemming hebben internetfaciliteiten. Veel theehuizen hebben Everest Link WIFI. Voor de trekking dient u 1 dag of pakket WIFI-kaart te kopen. Dit kan worden gebruikt totdat uw gegevens zijn voltooid volgens uw aankoop. U kunt ook tijdens uw hele reis een enkele kaart gebruiken. Maar de mobiele datakaart kan op sommige plaatsen niet werken, zoals Dingboche, Thukla, Pheriche en Lobuche.

Batterij opladen en douchen:

Een goede trekkingbestemming voor wandelaars zijn Everest Base Camp-tochten in de Khumbu-regio en in het Sagarmatha National Park. Trekkers voorafgaand aan de trekking willen graag de informatie over het opladen van de batterij voor hun apparaat weten, omdat ze het geheugen graag met camera en mobiel vastleggen en ook graag chatten en updaten met hun vrienden en familie. Ze moeten dus hun batterij opladen. Alle theehuizen hebben batterijoplaadfaciliteiten in de eetzaal waar ze eten. Maar voor het opladen moeten ze $ 1 tot 5 extra betalen, afhankelijk van de lengte en van hun apparaat wat ze opladen. Veel lager gelegen elektriciteit is beschikbaar, maar hoger gelegen zonne-energie opladen alleen vanwege ijs de hele tijd.

Alle lodges bieden ze een warme douche op gas en 24 uur per dag faciliteiten. Voor een warme douche kost ook US $ 3 tot 7, afhankelijk van de hoogte. Omdat ze gas van Lukla moeten vervoeren per portier en Yak. Het transport is in deze regio erg duur.

Hoe kom je er en weg in Everest Basiskamp trektocht?


Reizigers die een beperkt tijdsbestek hebben en slechts 2 weken vakantie hebben, hebben slechts één mogelijkheid om hun vlucht te vervoeren. Normaal gesproken is de vlucht van Kathmandu naar Lukla voordat de trekking begint en Lukla naar Kathmandu na het beëindigen van de trekkings. Vanaf 2019 wijzigt de luchthaven Immigratie de regel vanwege het luchtverkeer en het onderhoud van de binnenlandse terminal, ze verleggen de vlucht van Ramechap naar Lukla en Lukla naar Ramechap. Als de vlucht vanuit Ramechap de luchtvaartmaatschappijen de trekkers voor 4 uur van Kathmandu naar de luchthaven brengen. na de vlucht van Ramechap vanuit Lukla gaan ze ook terug naar Kathmandu.

Bij slecht weer is de helikopter een andere mogelijkheid om van en naar Lukla te vervoeren. Als trekkers een helikopter kunnen vinden, moeten ze US $ 500 per persoon per enkele reis betalen. Als ze niet kunnen delen, moeten ze US $ 2500 betalen voor 1 helikopter als ze niet genoeg tijd hebben om te wandelen.

reizigers kunnen als ze tijd hebben naar Jiri of Salleri rijden en de trekking beginnen. ze hebben 6 dagen extra nodig dan het bovenstaande reisschema. Na voltooiing van de trek gaan ze ook terug naar Salleri en rijden per jeep naar Kathmandu.

vergunningen:


Vóór enkele jaren geleden hadden trekkers die naar het Everest-basiskamp gingen 2 soorten vergunningen nodig van het National Park en Trekkers Information Management Systems (TIMS), die werden afgegeven door het Sagarmatha National Park Office en de Trekking Agents Association of Nepal (TAAN). Maar nu hebben reizigers 2 vergunningen nodig waarvan er één hetzelfde blijft. De Sagarmatha National Park-vergunningen die US $ 30 / NPR 3000 kosten en andere gewijzigde vergunningen zijn de afgifte van vergunningen van Khumbu Pasanag LHamu Municipality in LUkla Office, die US $ 20 / NPR2000 kosten. Beide vergunningen kunnen na de vlucht naar Lukla worden gekocht. Voor de SAARC-landreizigers staat het nationale park slechts $ 15 toe. De lokale Gaunpalika staat hetzelfde toe voor alle trekkers.
EBC Trekkinggids of Solo?
Afhankelijk van het budget en de wens van reizigers, trekken ze graag alleen of georganiseerd vanuit het gezelschap. Nepal Himalaya-trekking gelegen in een afgelegen regio, dus we vragen trvellers van harte om door een agentschap en met gids te trekken. Trektochten op grotere hoogte is niet zoals trekking op zeeniveau. Trekking op grotere hoogte heeft veel risico's. Tijdens de trekking kunnen verschillende soorten ongelukken voorkomen.

De gids helpt de toerist bij het onderwijzen van de paden, informatie over berg- en sherpa-mensen, kloosterregels en -voorschriften, het boeken van accommodatie in theehuizen en het belangrijkste punt is dat ze 24 uur per dag beschikbaar zijn om te helpen in geval van nood zoals AMS-ziekte of anderen. Terwijl de portier je duffal bag draagt ??en je stressvrij kunt wandelen. Maak uw vakantie comfortabel. Het is een kleine bijdrage voor het land als Nepal dat zich ontwikkelt.


hoogteziekte:


Wanneer wandelaars meer dan 2500 m boven de zeespiegel reizen, kunnen de reizigers vanwege de lage druk en de lage zuurstofverzadiging zich niet op zo'n hoogte aanpassen of trekkers die niet gewend zijn aan hun lichaam op zo'n hoogte en voelen ze zich ziek. Dat soort zieken worden acute bergziekte genoemd.

Herhaaldelijk braken misselijkheid, hoofdpijn voor / achter / zijkant van het hoofd of bovenop het hoofd, gebrek aan eetlust, ademhalingsmoeilijkheden, blauwe lippen, koorts, moe zelfs in rusttijd, verveling zonder oorzaak kan voorkomen. Dat zijn de slechtste omstandigheden van AMS, ook wel HAPE en HACE genoemd, als je een gebrek aan kennis en geen goede vaardigheidsgids hebt, kan die hoogte soms trekkers doden.

De beste optie is niet opstijgen na het zien van de symptomen, langzaam lopen, water en vloeistof drinken. Neem 250 mg Diamox na overleg met uw gids of arts die u beter maakt. Maar als je toestand het ergst is, ga dan zo snel mogelijk achteruit.

Alsjeblieft gehydrateerd, langzaam bergopwaarts lopen en goed eten omdat EBC meer dan 5000 meter is, dus neem de preventieve maatregelen en neem een ??evacuatieverzekering op grote hoogte mee. Wij raden geen verzekeringsmaatschappij aan. Wij zijn geen verzekeringsagent.


Verzekering:


Reizen is een leuke buitenactiviteiten. Reizigers hebben meer veiligheid en zekerheid nodig als ze rondreizen. Voor de trekkingveiligheid verzoeken wij alle reizigers die naar Nepal komen van harte om een ??verzekering af te sluiten. Een normale reisverzekering is alleen nuttig bij stadstoerisme en wandelen. Trekking op grotere hoogte met een hoog risico. Hoogte kan soms dodelijk zijn. Ziekte is normaal, maar iedereen moet zo snel mogelijk een behandeling vinden. Trekkingbestemmingen in de afgelegen regio van Nepal hebben geen ziekenhuis en hulppost, dus reizen daarheen meer risico. Daarom verzoeken we alle trekkers van harte om een ??evacuatieverzekering op grotere hoogte mee te nemen die helikopterredding dekt voor het geval dat ze dat nodig hebben. Sommige reisverzekeraars zijn niet betrouwbaar met de gezondheid van trekkers. Ze negeren de reactie en sommige trekkers sterven vanwege hun service. Daarom verzoeken we u om een ??polis te kopen voordat u deze bij uw verzekeringsagent bevestigt. WIJ bevelen geen agenten aan omdat we geen commissie-agenten van een verzekeringsmaatschappij zijn. Koop dus een goede verzekeringspolis en bevestig voordat u koopt. De goede verzekering kan uw leven redden in geval van AMS en andere noodziekte.

Drinkwater:


Zonder water kan de mens niet leven. Everest Basiskamp trektocht-reizigers hebben veel vragen over water. Je kunt tijdens de hele trek een fles mineraalwater kopen, maar het kan duur zijn, afhankelijk van de hoogte. U kunt uw fles bijvullen en jodiumtabletten of chloordruppels gebruiken om uw drinkwater veiliger te maken. Het vermindert de plasticvervuiling en budgeteert ook je trektocht. Trekkingstijd vanwege koud weer kun je warm water kopen, alle theehuizen kunnen gemakkelijk drinken en vers zijn.

Trekkinguitrusting


* Wandelkleding:

Tijdens de Everest-trekking, in de lente (maart tot mei) en herfst (september tot november) is de zon erg heet, dus veel zweten tijdens het wandelen, daarom raden we trekkers een lichte en ademende waterdichte jas aan met een fleecejack en een normale lange T -shirt aan de binnenkant.

Theehuis kleding:

Tijdens de avond, nacht en ochtend is het verblijf in het theehuis waarschijnlijk koud in elk seizoen van trekking op grote hoogte in Nepal, zoals Everest trekking. Dus we zullen het donsjack aanbevelen. Iets anders in de theehuiskamers van de Everest trek zijn niet goed uitgerust met een verwarming, dus je hebt zeker een goed donsjack en een goede warme broek nodig.

In Nepal zijn alle trekkinguitrustingen in de Himalaya bijna hetzelfde, maar vanwege de hoogte en het seizoen van de trekking kan de uitrusting weinig verschillen. We geven je een basisidee van het kiezen van goede uitrusting voor Everest-basiskamptrekking.Raadpleeg ons voordat je op reis gaat voor de beste informatie en het klimaat.

Wandelschoen:

kies lichtgewicht en waterdichte trekkingschoenen en zorg ervoor dat uw wandelschoenen comfortabel, licht en passend moeten zijn om te dragen. Nieuwe schoenen maken wandelaars blaren, dus gebruik ze voordat je naar Everest Basiskamp trektocht komt.

Ondergoed:

Bijna 2 tot 3 paar outdoor-activiteitenondergoed dat je van huis kunt meenemen of in Nepal kunt kopen.
Donsjack en donsbroek:

Breng alsjeblieft een donsjack en een donsbroek van goede kwaliteit mee voor de Everest Base Camp-trektocht Base camp-trektocht. Je kunt in Nepal een donsjack huren voor US $ 1 per dag.

T-shirt en broek:

Afhankelijk van het trekkingseizoen kun je 2-3 paar T-shirts en wandelbroeken meenemen voor Everest Basiskamp trektocht.

Slaapzak:

Een goede kwaliteit en lichtgewicht negatief 10 graden kun je zelf meenemen of je kunt in Nepal huren voor US $ 1 per dag.

Handschoenen 2 paar:

Een handschoen voor licht warm weer en een wollen of waterdichte handschoen voor koud weer is noodzakelijk voor Everest Basiskamp trektocht.

Hoed, pet, bandana:

Een warme muts voor koud weer, een pet voor overdag in zonnige tijd en een bandana voor nek die nodig is voor EBC-trektochten.

Trekkingstok:

Vanwege de vele bergop- en afdalingen in EBC-trektochten, is Trekkingstokken de meest noodzakelijke uitrusting.

Zonnebril:

voor de bescherming tegen de zon en sneeuw, vergeet niet om een ??zonnebril mee te nemen.

Zaklamp:

Zaklamp of koplamp nodig voor Kalapatthar zonsopgang wandeling en op een dag voor buiten toiletgebruik in een mum van tijd.

EHBO doos:

Normaal gesproken orale rehydratatieoplossing Diamox, waterzuiveringspil, paracetamol Kan worden toegevoegd aan uw EHBO-medicijn KIT.

Toiletartikelen:

Alle soorten reizen Toiletartikelen zoals tandpasta en tandenborstel, vochtinbrengende crème, SPF 50 zonnebrandcrème SPF 50 lippenbalsem, toiletpapier, handdesinfecterend middel, 3 in 1 (zeep, shampoo en conditioner) zijn de essentiële dingen van Everest Basiskamp trektocht.

Dagrugzak en bagage:

Ongeveer 50 tot 70 liter rugzak voor portier en 20 tot 30 liter dagrugzak voor uw dagelijkse goederen met regenhoes zijn nodig voor deze trektocht

Regenjassen:

Een regenjas van goede kwaliteit die je kunt toevoegen aan je paklijst.

Sokken:

Bijna 3 paar warme wollen sokken en 2 deel warme klimaatsokken beter voor Everest Base Camp-trektocht.

2-pins adapter, powerbank, paar batterij en geheugenkaart voor uw camera en ook aanbevolen goederen voor Everest Basiskamp trektocht.


Basistips voor Everest Basiskamp trektocht:

1, Vraag tijdens je trektocht je bestelling aan volgens de timing van je gids en guesthouse. Bestel eerder en geef tijd is de beste optie.

2, neem een ??goede informatie en voorzorgsmaatregelen van acute hoogteziekte.

3, neem voordat u een foto maakt toestemming, frustreer de lokale bevolking niet.

4, als u alleen deze keer trekt, hol of huurt u de uitrusting in plaats van een nieuwe te kopen als uw budget in orde is.

5, draag de juiste kleding die geen invloed heeft op het publiek en de landelijke cultuur. Draag bij de kleding in ieder geval je knie.

6, als u die dag 1 onvoorziene dag kunt nemen, kunt u deze gebruiken bij trekking of op het moment van AMS-symptomen.

7, Dal Bhat of Nepalese vaste maaltijd is de buffetmaaltijd in heel Nepal. Het is een combinatie van rijst, groente, soep en curry.

8, Als je stadstour gaat in Kathmandu en Pokhara, toegangsprijzen voor kloosters, watervalgrotten, musea en tempels rond de 35US $.

9, neem voldoende contant geld mee omdat er geen geldautomaat of bank is in berggebieden.

10, geloof niet de hele persoon die je ontmoet in de stad of op een trektocht. Overal ter wereld zijn er oplichters. Wij zijn niet verantwoordelijk als u dat doet en een ongeval krijgt door uw eigen oorzaak. Veel mensen zijn vriendelijk. We zijn aangesloten bij de regering van Nepal.

 

PRICE FROM

$1,410

$1,480 5% OFF

* Group Discount Available

why travel

Customer care and safety/A trustworthy team.

No hidden cost/A trustworthy company.

Financially secure/Repeated guests.

Flexible departure date/group size. 

High successful rate/safety.

Stress-free travel/worry-free travel.

Staff welfare/Contribution to our society.

Similar Trip

Everest Base Camp Trek
15 days

$2,555 $1,510

Everest Three High Pass Trek
21 days

$1,600 $1,490